Totaal 2.208 Noorwegen Vakanties

Header
<

Cultuur Noorwegen

Noorwegen kent een rijke cultuur. Er zijn veel overblijfselen te vinden uit de periode van de vikingen.

In Noorwegen vind je veel van de zogenaamde staafkerken, dit zijn houten kerken die stammen uit de middeleeuwen. De meeste Noorse plaatsjes hebben een prachtige historische binnenstad. Hieronder vind je een overzicht van cultuur in Noorwegen, ingedeeld per regio.

Cultuur Finnmark

Sami-kamp Boazo Sami Siida

in dit kamp laten de Sami zien hoe men leeft. Je krijgt onder andere een typische Samische lunch en koffie en gebak rond het kampvuur en joik-muziek. Mannen en vrouwen hebben ieder hun eigen kostuum.

Momenteel leven er nog zo’n 70.000 Sami’s wereldwijd, waarvan 45.000 in Noorwegen. Tegenwoordig leven ze het hele jaar door op een boerderij en houden ze rendieren als vee.

Suohpatjavri Natuur- en Cultuurpad

Tijdens deze 4,5 kilometer lange route leer je veel over de natuur en Sami-tradities die op informatieborden langs het pad staan.

Themapark Sapmi

Naast de vele tentoonstellingen van bijvoorbeeld het goudzoekerskamp en zilversmeden kun je aan verschillende Samische activiteiten deelnemen. Op het platteland kun je op rendierhuiden overnachten in een lavvu (Samische tent). Daarnaast kun je typische Samische gerechten proeven en kennismaken met nog echt levende Sami’s.

Cultuur en musea Midden-Noorwegen

Noors Olympisch Museum

Voor sportliefhebbers kun je in het Noors Olympisch Museum dat in Lillehammer staat de complete Olympische geschiedenis bekijken.

Openluchtmuseum in Maihaugen

In een gebied bij Maihaugen staan 175 huizen van vroeger en huizen hoe men denkt dat ze er in de toekomst uit gaan zien. Het museum is opgedeeld in 3 afdelingen. Namelijk het platteland, een bergboerderij en vissershutten. Lillehammer is nagemaakt hoe het er in 1940 uitzag. Leuk is het dat er ook huizen staan waarbij apparaten zijn bedacht die men in de toekomst verwacht.

Fjellsprengningsmuseum

Het Fjellsprengningsmuseum is als een tunnel in een berg gebouwd. Hierin laat men aan de hand van beelden en voorwerpen zien hoe men tunnels maakten vanaf de 18e eeuw tot op dit moment.

Bjornsonweg

’s zomers werden er langs deze weg regelmatig tentoonstellingen en muzikale optredens gehouden.

Noors bergmuseum

Bij binnenkomst wacht een 4 meter grote mammoet je op. 35.000 jaar geleden zijn deze uitgestorven. In dit modern en origineel ingerichte museum kun je zien hoe de natuur in de bergen heeft gebruikt. Daarnaast vind je een grote maquette van het Nationaal Park Jotunheimen.